Tie kurie mano, kad gerų dalykų nebūna daug, tikriausiai niekada nesusimąstė apie saldumynus. Keliaudami galime išbandyti įvairiausius pagal senas tradicijas gamintus ir legendomis apipintus desertus. „Skycop“ pristato 6 europinius skanėstus, kuriuos būtina paragauti!

  1. „Banoffee“ pyragas

Šis paprastas, tačiau burnoje tirpstantis pyragas pirmą kartą pagamintas 1971-aisiais, Jungtinėje Karalystėje. Pavadinimas atskleidžia, kad vieni pagrindinių deserto ingredientų yra bananai ir irisai. Jų masė pilama ant sutrupintų sausainių pagrindo, o desertą užbaigia purūs grietinėlės patalai.

  1. Ispaniškos spurgos „Churros“

Ispanijos negalime įsivaizduoti be spurgų „Churros“, visgi jų atsiradimas yra gan mįslingas – vieni sako, kad pyragėlių receptas atgabentas iš Kinijos, kol kiti tvirtai teigia, jog desertas buvo sukurtas vietinių.

Nepaisant nesutarimų dėl ispaniškų spurgų kilmės, visi pritariamai linksi, kad šis desertas yra vienas pagrindinių Ispanijos akcentų ir skiriamųjų bruožų.

  1. Lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis aguonų pyragas, kurį vietiniai vadina „Makowiec“, yra vienas populiariausių patiekalų Lenkijoje.

Visas deserto grožis slypi jo įdare, kuris susideda iš aguonų, medaus, sviesto, razinų ar net riešutų. Tik Lenkijoje galima išbandyti įvairiausių ir gardžiausių šio pyrago variacijų, tačiau nepatartina persivalgyti – didelis aguonų sėklų kiekis daro žalą organizmui!

  1. Austriškas štrudelis

Autriškas štrudelis – nenuginčijamai vienas populiariausių desertų ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje! Pagrindinė pyrago paslaptis yra tešla, kurią būtina gerai ir tinkamai iškočioti – ji privalo tapti beveik permatoma.

Tešlos paruošimas nesikeičia jau daugiau nei 300 metų, visgi deserto įdaras skirtinguose regionuose varijuoja: Vienoje štrudelis bus pagardintas obuoliais, o kituose regionuose – varškės sūriu ar grietinėle.

  1. „Runebergintorttu“

Suomija taip pat turi kuo didžiuotis saldėsių srityje – „Runebergintorttu“ pyragaičiai yra vienas populiariausių šios šalies gaminių! Pyragėlių pavadinimas yra kildinamas iš poeto Johano Liudviko Runebergo, kuris, kaip teigia šaltiniai, šiuo pyragėliu mėgaudavosi per kiekvienus pietus. Manoma, kad pirmąjį „Runebergintorttu“ skanėstą pagamino būtent šio rašytojo žmona.

Pyragėlio sudėtis gan paprasta: deserto įdaras paskanintas riešutais, o viršus apipiltas aviečių džemo glajumi.

  1. Kalėdinis vokiškas pyragas „Stollen“

Jei artėjant Šv. Kalėdoms atsidursite Vokietijoje, būtinai išbandykite vokišką vaisių pyragą „Stollen“! Kepalo pavidalo „vaisių duona” yra pagardinta įvairiais riešutais, džiovintais vaisiais ir prieskoniais.

XVI a. išpopuliarėjęs „Stollen“ pyragas, pagal senas vokiškas tradicijas, yra brandinamas kelias savaites, laikomas uždarai visą Advento laikotarpį ir patiekiamas ant Šv. Kalėdų stalo.

Visgi, palaima ragaujant burnoje tirpstantį desertą nebus tokia pat, kaip juo mėgaujantis jį išradusioje šalyje.
Jei norą pasisaldinti gyvenimą Jums sutrukdys lėktuvo vėlavimas – kreipkitės į „Skycop“! Mes garantuojame, kad už atgautą kompensaciją Jums pavyks paragauti dar daugiau tradicinių Europos desertų!

Penktadienį Ryanair supurtys didžiausias streikas kompanijos istorijoje
Sekantis pranešimas

Penktadienį Ryanair supurtys didžiausias streikas kompanijos istorijoje